Velkommen til DrikRom.dk
Hjem
   Test
   Info
Geografi
Litteratur
 Kontakt
Anmeldte mærker:
Procedure for anmeldelserne
 

Alle mærker er testet under samme vilkår. Fremgangsmåden har været således:

 • 2 cl af rommen hældes i et cognac glas. Indholdet skal have ca. stuetemperatur.
   
 • Glasset holdes i håndfladen, og rommen slynges rundt i glasset.
   
 • Duften vurderes.
   
 • Smages vurderes.
   
 • Samlet konklusion på baqggrund af duft/smag/pris og andet kendskab til mærkets baggrund.
Anmeldelse af rommærker

A. H. Riise XO Reserve Rum
Pris: Mellem

Oprindelsesland: Vestindien

Duft: Meget fyldig karamel duft, intens sødme med et strejf af orange.

Smag: Overvældende smagsorgie af vanilie, karamel og orange. Lang eftersmag hvor sødmen er dominerende.

Konklusion: Til A. H. Riise hører en kuriøs historie om en dansk apoteker, bosat i vestindien, som i 1800'tallet producerede rom. XO Reserve Rum er så absolut et must for rom-elskere. Sødmen er i retningen af Zacapa, men A. H. Riise har flettet et andet smagsregister i flasken.

Top
Angostura Reserva
Pris: Lav (Check aktuel pris på Angostura Reserva)

Oprindelsesland: Trinidad

Duft: Let med svag sødme.

Smag: Frisk og let. Begrænset eftersmag uden særlige smagsudslag.

Konklusion: Angosturas lyse rom er et anonymt bekendtskab. Den vil fungere ok i drinks hvor spiritussmagen ikke må være for gennemtrængende.

Top
Bacardi - ron 8 años
Pris: Middel (Check aktuel pris på Bacardi - ron 8 años)

Oprindelsesland: Flere steder

Duft: Sød med spor af vanille og blomster.

Smag: En meget rund og behagelig smag, der leder tankerne hen på frugter. Den har en yderst kompleks eftersmag, hvor egetræslagringen kommer til udtryk, og giver dig lyst til mere.

Konklusion: Bacardi destillerierne har rødder i Cuba, men som følge af revolutionen foregår alt produktion i dag andre steder - f.eks. Bahamas og Mexico. Denne 8 års lagrede version, er helt klart en hæderlig rom.

Top
Bacardi - Carta Blanca
Pris: Lav

Oprindelsesland: Flere steder

Duft: Svag og sprittet.

Smag: Første smagsoplevelse er en tør og skarp fornøjelse. Eftersmagen udgøres af en kort og let krydret skuffelse.

Konklusion: Her er et eksempel på at Bacardis rom-sortiment spænder lige fra trist til ypperligt, og denne velkendte hvide rom ligger helt nede i det anonyme område.
Mit bedste råd er: Bland den med Cola.

Top
Ron Barceló - Añejo
Pris: Lav

Oprindelsesland: Den Dominikanske Republik

Duft: Let blomsteragtig duft af ananas.

Smag: Først meget let men afslutter kraftige, dog uden at blive særlig dominerende. Elementer som peber og blommer kan spores.

Konklusion: Ron Barceló er det største mærke i Den Dominikanske Republik, og Añejo versionen ligger i mellemklassen i deres udvalget. Er efter sigende lagret i op til 3 år. En meget enkelt og ukompliceret rom, som ikke rigtig gør sig fortjent til store rosende ord.

Top
Captain Morgan - Black Label Jamaica Rum
Pris: Lav

Oprindelsesland: Jamaica

Duft: Tung og krydret.

Smag: En kraftig og rom med smagsnoter af krydderi og lakrids. Smagen er solid men ikke videre behagelig.

Konklusion: Piraten og guvernøren Henry Morgan skabte denne jamaikanske rom, der kan anses som en smagsstærk men lidt unuanceret rom. Det bedste resultat opnås ved at toppe glasset med cola.

Top
Clément - Rhum Vieux
Pris: Middel

Oprindelsesland: Martinique

Duft: Kraftig brændt duft med let sødlig strejf.

Smag: En syrlig, frugtagtig og massiv smag med karakter i retningen af cognac. Som mange andre rhum agrocoles er her antydninger af mørke bær, nødder og peber.

Konklusion: Homère Clément er en af pionerene bag rhum agricole, og destilleriet producerer i dag en hel del forskellige romtyper. Denne lagrede rom har en markant karakter og en lang og alsidig smag.

Top
El Dorado - Gold rum
Pris: Lav (Check aktuel pris på El Dorado - Gold rum)

Oprindelsesland: Guyana

Duft: Blid og kælende duft af blommer og karamel.

Smag: Fyldig men let. Bær og frugter er dominerende. Behagelig eftersmag.

Konklusion: Selvom El Dorados gold rom er et let bekendtskab, er den høje kvalitet stadig tilstede. Den vil være et fornemt valgt til drinks.

Top
El Dorado - 8 år
Pris: Middel (Check aktuel pris på El Dorado - 8 år)

Oprindelsesland: Guyana

Duft: Blød og fyldig. Stejf af kandis.

Smag: Moderat sødme. Eftersmagen er let og kanelagtig.

Konklusion: Rommen minder meget om El Dorados gold rom - dog med en anelse mere intensive smagselementer. Kan anses som et mere enkelt og ukompliceret glas rom.

Top
El Dorado - 12 år
Pris: Høj (Check aktuel pris på El Dorado - 12 år)

Oprindelsesland: Guyana

Duft: Den dybe gyldne farve emmer kraftigt af honning, dadler og svulmende sødme. En duft der indbyder til at smage.

Smag: Lang og intens oplevelse! Den fløjsbløde søde smag fylder hver en afkrog af munden med velbehag, og en vedvarende eftersmag af modne frugter og chokolade.

Konklusion: El Dorado tilbyder et stort udvalg, og lagringen strækker sig fra 5 år helt op til 21 år. Denne 12 års udgave er et yderst behageligt bekendskab, og falder i klasse med de aller mest anbefalelsesværdige mærker.

Top
El Dorado - 15 år Special Reserve
Pris: Høj (Check aktuel pris på El Dorado - 15 år Special Reserve)

Oprindelsesland: Guyana

Duft: Dette næst-ældste flagskib hos El Dorado bringer sanserne endnu højere op. En brændt og tonstung duft emmer kraftigt af kanel og svedsker - udover blid sødme.

Smag: Sammenlignes med EL Dorados 12 års rom, er denne version opgraderet med en behagelig brændt bitterhed á la mørk chokolade - sandsynligvis pga. de ekstra år på egetræsfade. Fællestræk er en lang og massiv sirupsagtig sødme, og en eftersmag som kildrer smagsløgene i næsten uendelighed.

Konklusion: Først og fremmest, kan det ikke understreges kraftigt nok, at El Dorado producerer rom i ypperste kvalitet. De små "buttede" flasker er efter sigende fremstillet efter inspiration fra gamle mundblæste rom flasker. Er du til rom med stor smag, men med afbalanceret sødme, er dette valget.

Top
Elements Eight - Gold Rum
Pris: Middel (Check aktuel pris på Elements Eight - Gold Rum)

Oprindelsesland: St. Lucia

Duft: Tung og massiv duft i retningen af solbær og dadler.

Smag: Ved første smagsindtryk registrers en kraftig og fyldig smag med begrænset sødme. Den lange eftersmag holder fast i modne bær og frugter.

Konklusion: Elements Eight har tre produkter i kataloget (Platinum, Spiced og Gold) Mærket ønsker at lægge sig i eliten ved bl.a. at benytte råvarer af højeste kvalitet samt at give flasken kunstnerisk præg. Det er dog indholdet der er afgørende og her er tale om et hæderligt produkt - især i katagorien 'gold rum'. En god rom for dem som ikke bryder sig om kraftig sødme eller tørhed.

Top
Flor de Caña - Extra dry (4 år)
Pris: Lav (Check aktuel pris på Flor de Caña - Extra dry (4 år))

Oprindelsesland: Nicaragua

Duft: Let og sødlig duft - blomsteragtig.

Smag: Afdæmpet og elegant sødme med et begrænset strejf af peber.

Konklusion: Flor de Caña er Nigaraguas eneste rom producent, og her lagres rom på egetræsfade i 4, 5, 7 og 12 år. Denne unge, blanke rom, med 4 års lagring i bagagen, er en klassisk lys rom. Den besidder dog en god sødme, som gør den lidt mindre "sprittet" end andre hvide rom.

Top
Flor de Caña - Centenario (12 år)
Pris: Middel (Check aktuel pris på Flor de Caña - Centenario (12 år))

Oprindelsesland: Nicaragua

Duft: Den dybe, mørke farve rommen har, leder forventningerne hen mod en kraftig melasse rom. Duften er sød og fyldig som honning, kanel og blomster.

Smag: En behagelig mundfuld rom, med en lang, brændt eftersmag. Som både farve og duft har antydet, er smagen dejlig rund og sød.

Konklusion: Flor de Caña - Centenario er toppen af kransekagen, og er bestemt et anbefalelsesværdigt bekendskab. Som andre mærker fra fastlandet (f.eks. Zacapa fra Guatemala og Santa Teresa fra Venezuela) er melassen gennemtrængende i smagen og sødmen helt i top.

Top
Havana Club - Añejo Reserva
Pris: Lav

Oprindelsesland: Cuba

Duft: Svag og forsigtig sødlig duft, med aner af bær.

Smag: Ikke den store oplevelse ligger gemt i den lettere anonyme smag, men en simpel sødme kombineret med vanilie, findes.

Konklusion: Havana Club er Cubas største rommærke og huser en række vidt spændende flasker - fra mixer til mesterværk. Añejo Reserva er et blend af mange rom, og må karakteriseres som et produkt bedst egnet til drinks - isoleret i et glas er den ikke markant nok. Men trods alt en mere robust mixer end f.eks. Barcardi Carta Blanca.

Top
Havana Club - Añejo 7 años
Pris: Middel (Check aktuel pris på Havana Club - Añejo 7 años)

Oprindelsesland: Cuba

Duft: Sødlig og frugtagtig med begrænset overvældelse.

Smag: Blød og rund, med flere forskellige smagsnuancer. Den har en længe eftersmag af karamel, lakrids og abrikos.

Konklusion: Denne 7 års lagrede rom fører Havana Club ind som en bemærkelsesværdig spiller. De 7 år på fad har sat sit positive præg på rommen, og gør den til en "smagsværdig" mellemklasse rom.

Top
Havana Club - San Cristobal de la Habana / Ron añejo solera
Pris: Høj

Oprindelsesland: Cuba

Duft: Dråberne har en dyb mørk farve og sender en overvældende intens duft afsted, med karamel, modne frugter og generel sødme.

Smag: Efter sådan en duft er smagsløgene sat i højeste beredskab, og med god grund! Rommen åbner for en enorm fylde af bær og svesker. Eftersmagen, som vidner om en længere lagring, er koncentreret, lang og brændt, og hele smagen kædes sammen af en velafbalanceret sødme.

Konklusion: I forbindelse med Havanas 480 års jubilæum, er denne rom produceret i et begrænset antal og fohandles kun på Cuba. Resultatet er en ekstraordinær spændende rom, med en uovertruffen karakterfuld smag.

Top
The Kraken - Black Spiced Rum
Pris: Mellem (Check aktuel pris på The Kraken - Black Spiced Rum)

Oprindelsesland: Caribien (ikke nærmere oplyst)

Duft: Meget intenst melasse indhold i duften. Derudover svedsker, rosiner, kirsebær og abrokos, som leder tankerne hen på fremmede himmelstrøg - meget intenst.

Smag: Duften gør at forventningerne ryger i top og da rommens farve er grænsende til dyb sort, er det næsten et krav at smagsindholdet er markant. Det indfries næsten - smagen er rund og sød som sherry eller kirsebærvin, men alt for kort. Kan med fordel bruges til en dessert.

Konklusion: The Kraken er opkaldt efter det formodede søuhyre, kendt fra bl.a. "Pirates of the Carribbean". Det er en meget anderledes rom, som overrasker positivt. Rommen er et blend af Caribisk rom med 11 krydderier. Den vil, som et forfriske indslag, kunne erstatte en portvin til et ostefad.

Top
Lamb's Navy Rum
Pris: Lav

Oprindelsesland: Flere steder

Duft: Med ordet "Navy" i navnet, ledes tankerne i retningen af tjære og krudt, og rommens farve lever bestemt op til det. Duften er massiv og overvældende af svedsker og dadler.

Smag: Smagsløgene registrerer en begrænset sødme men en god fylde i retningen af nødder og brunkager. Der er kraftige paralleller til jamaicansk rom, som f.eks. Captain Morgan.

Konklusion: Lamb's rom blev etableret i London i 1849. Siden har mærkt ekspanderet til det meste af verden og består i dag af et blend af rom fra Barbados, Guyana, Jamaica og Trinidad. Lamb's Navy Rum er et dejligt glas rom, til en fornuftig pris.

Top
Malibu - Caribbean White Rum With Coconut
Pris: Lav

Oprindelsesland: Barbados

Duft: Kraftig sukkersød kokosduft.

Smag: Kokossmagen overdøver alt andet. Næsten oversød og klistret smag.

Konklusion: De fleste kender sikkert Malibu fra barskabet hvor den er velegnet til at mikse drinks med. Den altoverskyggende søde kokossmag gør den uegnet til at nyde ren.

Top
Mount Gay Rum Eclipse - Refined Barbados Rum
Pris: Lav

Oprindelsesland: Barbados

Duft: Velduftende og blid med vanillestrøg.

Smag: Tør og skarp. Let røget smag der desværre klinger hurtigt af.

Konklusion: En udmærket rom med en næsten whiskyagtig smag. Kunne dog have godt af yderligere et par års lagring.

Top
Opthimus 15 años
Pris: Høj

Oprindelsesland: Den Dominikanske Republik

Duft: Rund og frisk i retningen af moden banan, blomster og druer.

Smag: Ved første bekendskab virker smagen mindre tung, men hurtigt folder rommen sig flot ud med stor fylde, og god balance i sødmen. Vanillie er en gennemgående smagskarakter.

Konklusion: Opthimus rom fremstilles med 15, 18, 21 og 25 års lagring, og sælges i kantede, karakteristiske flasker - alle med håndpåført serienummer. Denne "unge" rom er et særdeles fint bekendskab med en god balance i smagen.

Top
Pagos de Fuego - 8 añejo
Pris: Middel

Oprindelsesland: Jamaica og Barbados

Duft: En liflig duft fylder glasset med sødme, frugter og bær.

Smag: Et skarpt bekendskab er første tanke, der dog hurtigt afløses af smagen af klassisk rom. Den er sødlig, fyldig i retningen af lakrids og dadler.

Konklusion: Pagos de Fuego importeres fra Jamaica og Barbados til Spanien. Her lagres den i 8 år og blendes siden hen. Resultatet har arvet den tunge og lidt komplicerede Jamiaca stil, men indeholder samtidigt enkelte bløde elementer.

Top
Plantation Rum - Extra old 20
Pris: Middel

Oprindelsesland: Barbados

Duft: Frisk frugt, svesker, brombær. Middelgod sødme.

Smag: Behagelig, rund rom med en vis blødhed. Melassesmagen er klart at spore men ikke med overvældende karakter.

Konklusion: En god rom som lever op til flaskens flotte former. Rommen kan virke lidt jamaicansk (f.eks. som Kraken rom) dog med mere kant.

Top
Plantation Rum - Barbados
Pris: Middel

Oprindelsesland: Barbados

Duft: Kraftig og sødlig, let ananas / banan duft.

Smag: Meget rund og fyldig rom. Fadlagringen træder kraftigt i karakter og giver en behagelig nøddeagtig smag.

Konklusion: Ligesom Mount Gay er dette et produkt fra Barbados, hvilke typisk betyder en andeledes og meget velafbalancered rom. Plantation fås i flere varianter fra andre områder i Caribien, men Barbados versionen er meget anbefalelsesværdig.

Top
Rhum Negrita - Bardinet
Pris: Lav

Oprindelsesland: Martinique

Duft: Stærk duft af modne bær.

Smag: Let tør og brændt smag med kraftige elementer der minder om mørke bær, rosiner og cognac.

Konklusion: Denne populære franske rhum agricole er en meget særpræget oplevelse. Rommens kraftige smag gør at den er velegnet til drinks og madlavning, men knap så god at nyde ren. Bestemt ikke en rom for begyndere.

Top
Ron Pampero Aniversario
Pris: Middel

Oprindelsesland: Venezuela

Duft: Kraftig sød duft af modene frugter og portvin.

Smag: Denne lille buttede flaske ser ikke ud af meget, men smager til gengæld af rigtig meget! Først en sød, vanille smag der bevæger sig i retningen af frugter og mørke bær. Til tider kommer man i tvivl om man har taget fejl af Ron Pampero og en god cognac.

Konklusion: Ron Pampero Aniversario har ligget flere år på egetræsfade, og det endelige produkt er et blend af en række to til otte år gamle rom. Den har karakter, og adskiller sig fra den klassiske søde romsmag ved at have elementer fra andre typer af spiritus. Alt i alt et anderledes men meget anbefalelssværdigt emne.

Top
Ron Matusalem - Gran Reserva 15
Pris: Middel

Oprindelsesland: Den Dominikanske Republik

Duft: Meget sød og vanilleagtig duft. Stor fylde der skruer forventninger helt i top.

Smag: Desværre stopper de rosende ord her. Smagen er kort, krydret i retningen af peber, og ellers uden store armbevægelser.

Konklusion: Dommen ender på tre ud af fem stjerner. Alt i alt en ok rom, men efter 15 år's fadlagring burde resultatet være bedre. Der mangler simpelthen flere smagsnuancer og eftersmagen er nærmest ikke eksisterende.

Top
Ron Zacapa - 15 años
Pris: Høj (Check aktuel pris på Ron Zacapa - 15 años)

Oprindelsesland: Guatemala

Duft: Imødekommende sødme og mange duftnoter af frugt og honning.

Smag: I første omgang bliver smagsløgene mødt af sirup, kanel og mørke bær. Desværre klinger den søde smag lidt for hurtigt af.

Konklusion: Ron Zacapa er et rom hus i Guatemala, stiftet i 1976, og oplever i disse år en hastigt stigende interesse - bl.a. på baggrund af de mange priser rommen er blevet tildelt. Denne 15 års version, er lillebroderen i familien, fremstillet under titlen "Sistema solera" - et udtryk der dækker over et blend af adskillige 5 - 15 års fadlagringer. Smagen lægger sig en del op af 23 års versionen, men der spores en klar forskel i intensiteten og henfald af smagen. Hvor de ældre flasker trækker lange smagsspor og skiftende noter, klinger denne rom hurtigt af.

Top
Ron Zacapa - 2013 Reserva Limitada
Pris: Høj (Check aktuel pris på Ron Zacapa - 2013 Reserva Limitada)

Oprindelsesland: Guatemala

Duft: Forholdsvis let duft i retningen af svedsker, bær og frugtsaft. Helt ekstraordinært skal nævnes den næsten mahogniagtige farve rommen har med en dyb glød.

Smag: Sødmen er mere kontrolleret end i andre Zacapa rom. Smagsregistret er bredt og fyldigt, især frugt og saft gennemtrænger, men man fornemmer også et næsten maltagtig element som associere lidt til Whisky.

Konklusion: Denne Zacapa rom er et speciel blend bestående af 6 - 24 års rom. Et sindrigt lagringsforløb som omfatter hvid-egs whisky fade, sherry fade, vin fade og afslutningsvis igen i shery fade, giver smagen kompleksitet og differentierer den fra Zacapas imponerende rom-palette. 2013 Reserva Limitada rummer Zacapa velkendte sødme men kombineres med nye smagsnoter. Alt i alt en yderst behagelig rom.

Top
Ron Zacapa Centenario - 23 años
Pris: Høj (Check aktuel pris på Ron Zacapa Centenario - 23 años)

Oprindelsesland: Guatemala

Duft: Let blomsteragtig, med vanille og honning elementer.

Smag: "Det føles som om der er fest i min mund !" Først breder sig en behagelig sød smag, så fyldig og rund at man forbløffes. Derefter overvældes man af karamel, honning, sirup og modne frugter, før smagen langsomt aftager og efterlader dig sukkende efter endnu en "rom-rus" af dimensioner.

Konklusion: I 23 år har har dele af denne rom ventet på at blive nydt, og det er den uden tvivl værd at vente på. Sjældent møder man en så intens og koncentreret smagsoplevelse på flaske, og nuancerne er utallige. Zacapa Centenario er en uovertruffen rom, og det er absolut ikke uden grund at den har ligget helt i toppen, ved kåringen på den "Internationale Rum Festival" de sidste adskillige år.

Top
Ron Zacapa Centenario XO - 25 años
Pris: Meget høj(Check aktuel pris på Ron Zacapa Centenario XO - 25 años)

Oprindelsesland: Guatemala

Duft: Som hos en god portvin, oser glasset af sødme, krydderier, tobak og druer.

Smag: Enorm fyldig og koncentreret rom smag. Her er spor af svesker, vanillie og chokolade, kombineret med en afdæmpet sødme.

Konklusion: Man må spørge sig selv om det virkelig er muligt at gøre Ron Zacapa endnu bedre, ved at lade dele af den lagre yderligere to år. Det vil være forkert at svare ja eller nej, da de to Zacapa rom er svært sammenlignelige. Først og fremmest er 25 års versionen nedtonen mht. sødme og bastantheden. Den overvældende densitet af smagsnuancer gør den til et respektfuldt bekendskab. Hvis Zacapa 23 años kaldes for forrettens elegante og delikate capaccio, er Zacapa XO hovedrettens perfekt stegte røde bøf.

Top
Rum Nation - Demerara 15 år
Pris: Middel

Oprindelsesland: Guyana

Duft: Man svæver væk i en tung duft af sirup, kanel og brunkager.

Smag: Rum Nation byder på en behagelig og forførende smag af bl.a. karamel, frugter og dyb sødme. Eftersmagen er lang og intens, og 15 års fadlagring kommer virkelig til sin ret. Den kan sammenlignes med en lagret, drikkemoden rødvin. Her får du den fantastiske smag af god rom i koncentreret udgave.

Konklusion: Alene den næsten uigennemsigtige mørke sirupskulør afslører at denne rom er en smagsbombe. Dråberne sælges i en 12 og en 15 års udgave. En rom i særklasse!

Top
Sagatiba Velha Cachaça
Pris: Middel(Chekc aktuel pris på Sagatiba Velha Cachaca)

Oprindelsesland: Brasilien

Duft: En overvældende brise af blomster, blommer og modene bær. Skøn friskhed som best kendes fra en god og fyldig hvidvin.

Smag: Desværre er smagen ikke helt så forførende som duften, men her gemmer sig stadig noter af frisk frugt - minder meget om blommebrændevinen 'slivovitz'.

Konklusion: At sammenligne cachaça og rom kan være unfair - det er Sagatiba Velha cachaça et eksempel på. Den adskiller sig markant fra mørk rom med en skarp friskhed men er umulig ikke at blive betaget af. Alle rom-elskere bør smage en god cachaça, og til det kan Sagatiba kun fremhæves - der tilmed har tilbragt 2 år på egetræsfade.

Top
Saint Etienne - Reserve Spéciale VSOP
Pris: Middel

Oprindelsesland: Martinique

Duft: Dejlig frisk aroma i retningen af druer, honning og vanillie.

Smag: I stor kontrast til duften, er det ikke sødme der dominerer smagen, men derimod friske frugter, tobak og engelsk lakrids. Som andre rhum agricoles er rommen mere brændevinsagtig, uden melassens sødme.

Konklusion: Den tidligere franske koloni, Martinique, huser Saint Etienne. Denne flaske er en hæderlig rom, i klassisk agricole stil.

Top
Saint James - Royal ambre
Pris: Lav

Oprindelsesland: Martinique

Duft: Behagelig cognac-agtig, med elementer af ananas og bær.

Smag: Kraftig brændt smag i retningen af nødder og mørke bær. En anelse tung. Minder lidt om rhum negrita.

Konklusion: Den klassiske rhum agricole smag er i hus, og er man til brandy, cognac eller armagnac, falder Saint James sikkert i smag

Top
Santa Teresa - ron Antiguo de Solera
Pris: Middel (Chekc aktuel pris på Santa Teresa - ron Antiguo de Solera)

Oprindelsesland: Venezuela

Duft: Kraftig duft i retningen af melon og honning.

Smag: God fyldig og krydret smag med karamel. Fadlagringen træder frem og giver en lang og behagelig eftersmag.

Konklusion: Santa Teresa er tæt på fabelagtig. En rom der kombinere den sødlige smag af melasse med kraftige egetræsnoter fra lagringen.

Top
Skagen rom
Pris: Middel

Oprindelsesland: Caribien

Duft: Middel sødme, let portvinsagtig.

Smag: Forholdsvis let i smagen. Friskhed med spor af druer.

Konklusion: Skagen rom er importeret og blended af en række spiritusforhandlere i Danmark. Råvarene stammer fra Caribien En god all-round rom som ville vinde ved fadlagring.

Top
XM Special 12 years
Pris: Middel

Oprindelsesland: Guyana

Duft: Tung af karamel, farin og kanel.

Smag: Sødmen er ikke dominerende. Til gengæld møder man en skarp, brændt smag af mørke bær og krydderier.

Konklusion: Egentlig minder denne demerara rom mest om en rhum agricole uden at være det. Den afdæmpede smag udløser kun 3 tre stjerner.

Top
Ypióca Cachaça
Pris: Lav (Check aktuel pris på Ypióca Cachaça)

Oprindelsesland: Brasilien

Duft: Syrlig og let gæret duft. Meget frugtagtig.

Smag: Umiddelbart minder denne næsten farveløse drik mere om frugtbrændevin, men den lange sødlige eftersmag giver store ligheder med rom. Smagen er frisk og skarp, og med modne frugter som fællesnævner.

Konklusion: Testens outsider er denne cachaça fra Brasilien. Cachaça er en romlignende brændevin, lavet på ren sukkerrørssaft, med stor udbredning i sydamerika.

Top